Vertrouwen in ieder kind, oplossingsgerichte verhalen en werkvormen voor in de klas

Kortgeleden ontving ik op het congres van de Vereniging Oplossingsgerichte Professionals Nederland het boek “Vertrouwen in ieder kind” van Ella de Jong in ruil voor mijn eigen boek “Motiveren is te leren”. Voor wie meer wil weten en leren over oplossingsgericht feedback geven is dit een mooie aanvulling.

Door het lezen van dit boek krijg je tips en achtergrond-ideeën in handen die je vragen- en reactie-repertoire bij het oplossingsgericht feedback geven flink kunnen uitbreiden en dat op een zeer toegankelijke manier. En wat in mijn boek misschien nog wat ontbreekt: het laat met voorbeelden zien dat je ook in het basisonderwijs deze manier van werken uitstekend en zeer zinvol kunt toepassen.

In negen hoofdstukken wordt per hoofdstuk een principe uit het oplossingsgericht werken m.b.v. een metafoor geïllustreerd. Vrouw Olifant en Professor Aap spelen in die metaforen de hoofdrollen. Daarna volgen per hoofdstuk een verduidelijking van het doel van het verhaal, mogelijke klassenactiviteiten, het sleutelbegrip van dat hoofdstuk en een voorbeeld uit de praktijk.

Kijk op de website van de uitgever om de eerste 10 bladzijden gratis te lezen.


Geplaatst

in

door

Tags: